در طول تاریخ شاهد نوازندگان و اساتید مشهور و بنامی هستیم که به صورت حرفهای به نواختن و آموزش پیانو میپرداختند و موفق شدند با تلاش شبانهروزی خود مسیر پر پیچ و خم شهرت را طی نمایند؛ از فردرک شوپن و موتزارت گرفته تا بتهوون که آوازه آنها به هر مرز و بومی رسیده است و به عنوان بهترین نوازندگان پیانو جایگاه ویژهای بین مردم پیدا کردهاند؛ اگر شما نیز از علاقهمندان به موسیقی هستید، با خواندن تاریخچه بهترین پیانیست های جهان میتوانید زندگی درخشنده این افراد بزرگ را سرلوحه خود قرار دهید و به مسیر زندگیتان جهتی تازه دهید.
در این مقاله سعی داریم شما را با برخی از معروفترین و بهترین پیانیست های جهان آشنا کنیم و مسیر موفقیت هر یک را برای شما به تصویر بکشیم تا بتوانیم کمکی هرچند کوچک به رشد و بالندگی شما عزیزان کرده باشیم.
لودیگ وان بتهوون (Ludwig van Beethoven)
لودیگ وان بتهوون در 17 دسامبر 1770 در بن آلمان دیده به جهان گشود؛ وی از کودکی استعداد خارقالعادهای در موسیقی داشت، پدر بتهوون یوهان نام دارد که خود یکی از نوازندگان زبردست دربار بود؛ از این رو علاقه زیادی داشت که پسرش نیز این هنر را فرا بگیرد و اولین معلم موسیقی وی شد؛ نقل شده است که پدر بتهوون بر عکس مادرش که زنی مهربان و خوشقلب بود، اعتیاد شدیدی به الکل داشت و سعی میکرد سختگیرانه پسرش را به زور و ضرب وشتم، به عنوان کودکی اعجوبه به جامعه معرفی کند و او را همانند موتزارت به نمایش عموم در بیاورد.
بتهوون در سن ۲۲ سالگی به شهر وین عظیمت کرد و به فراگیری پیانو زیر نظر ژوزف هایدن پرداخت ولی ژوزف به دلیل کهلوت سن و عدم توانایی وی را به دوستش یوهان آلبرشت برگر معرفی کرد تا از تجربیات او بهرهمند گردد؛ بتهوون در سن ۲۴ سالگی دیگر تصمیم گرفت که به صورت کاملا جدی و حرفهای به فراگیری پیانو بپردازد و تجربه خود را از آهنگ سازی آغاز کرد و در مدت زمان اندکی مهارت لازم برای نوازندگی در سطح حرفهای را فرا گرفت و به عنوان آهنگسازی توانا و چیره دست در سراسر جهان شهرت یافت.
همچنین بخوانید: بهترین پیانو دیجیتال برای شروع نوازندگی
سبک نوازندگی بتهوون بسیار متفاوت از نوازندگان هم دوره خود بود و توانست با ساختار شکنیهای خود سبکی جدید در دنیای موسیقی پدید آورد؛ همین تفاوت در شیوه نوازندگی که نشان از خلاقیت وی دارد او را در رده بهترین پیانیست های جهان قرار داد و محبوبیتی دو چندانی برای او به دست آورد.
بتهوون در اوایل قرن نوزدهم یعنی در ۲۸ سالگی مبتلا به بیماری تینیتوس شده بود و از سمعکی برای بهبود شنوایی خود استفاده میکرد؛ اما در ۴۴ سالگی بتهوون شنوایی خود را به طور کامل از دست داد و دیگر حتی قادر به شنیدن قطعات نواخته شده موسیقی خود نبود.
یوجا وانگ (Yuja wang)
خانم یوجا وانگ یکی از بهترین پیانیست های زن جهان است که در در تاریخ 10 فوریه 1987 در شهر پکن چین چشم به جهان گشود. علاقه او به هنر از ابتدای کودکی در وجود او ریشه دوانده بود؛ چراکه یانگ هنر را از والدین خود به ارث برده بود. پدر وانگ به نوازندگی سازهای کوبهای مشغول بود و مادرش یک رقصنده بینظیر بود.
وانگ وقتی به شش سالگی رسید به دلیل علاقه وافری که به موسیقی داشت به یادگیری پیانو مشغول شد و به مدت سه سال به تدریس در این هنرستان ادامه داد. وی وقتی به سن ۱۱ سالگی رسید یکی از جوانترین هنرجویانی بود که در دانشگاه مونت رویال کلگری کانادا قبول شد؛ اما این پایان ماجراجوییهای وانگ نبود و سرنوشت وی را به آموزشکده موسیقی کورتیس در فیلادلفیا رساند و در مه 2008 میلادی فارغالتحصیل شد.
یکی از ویژگیهای منحصر به فردی که موفقیت را برای یانگ رقم زد، سرعت بالای انگشتانش بر روی کلیدهای پیانو بود که تعجب و تحسین هر بینندهای را برمیانگیخت؛ در نهایت این سرعت فوق العاده موجب شد تا او را با نام «انگشتهای پرنده» بشناسند.
یانگ وقتی به سن 21 سالگی رسید، در کنسرتهای بینالمللی به هنرنمایی پرداخت و دیری نگذشت که آوازه او در سراسر جهان پیچید.
لانگ لانگ (Lang Lang)
لانگ لانگ در 14 ژوئن 1982 در شهر «شن سانگ» چین به دنیا آمد و دیری نپایید که خود را در رده بهترین پیانیست های دنیا قرار داد. وی با علاقهای که به موسیقی کلاسیک عربی داشت، تمام تمرکز خود را در این زمینه قرار داد و به اجرای آثار آهنگ سازان مشهور جهان پرداخت و در زمان اندکی اولین آلبوم موسیقی خود را در سال 2000 میلادی منتشر کرد.
لانگ دلیل علاقه خود را به موسیقی کلاسیک عربی، خاطره دوسالگی خود بیان میکند که به تماشای کارتون تام و جری میپرداخت و همین امر رویای نوازندگی پیانو را در ذهن وی بیدار کرد تا اینکه وقتی سه ساله شد به رویای خود جامه عمل پوشاند و به یادگیری پیانو پرداخت و در عرض دو سال موفق به کسب مقام اول مسابقات پیانوی شینانگ شد و و اولین رسیتال عمومی خود را اجرا کرد. این پیانیست مشهور اولین پیانیست چینی بود که در فیلارمونیک برلین، فیلارمونیک وین و بسیاری از ارکسترهای مطرح آمریکا هنرنمایی کرد.
اما زندگی لانگ همیشه در صعود قرار نداشت و وقتی به سن ۹ سالگی رسید تصمیم گرفت آرزوی دیرینهاش را محقق کند و درکنسرواتوار موسیقی مرکزی پکن شرکت کند؛ ولی روزگار چندان به کام او نگشت و به دلیل مشکلی که در درس خواندن داشت موجبات اخراج او از استودیو مربی وی فراهم گردید؛ اما این پایان مسیر لانگ نبود؛ بلکه انگیزهای برای تلاش دوچندان او برای رسیدن به قلههای موفقیت شد.
تلاش بیوقفه لانگ سرانجام در سال 1993 به بهرهبرداری رسید و منجر به برنده شدن وی در مسابقه ملی پیانو زینگهای در پکن شد و همچنین در سال 1994 جایزه اول را در چهارمین مسابقه بین المللی پیانیست های جوان در اتلینگن آلمان از آن خود کرد. لانگ همچنین کتابی از زندگی نامه خود منتشرکرده است که در آن تجربیات تلخ و شیرین خود را در اختیار طرفداران خود قرار داده است که نسخهای از این کتاب را با عنوان «بازی با کلیدهای پرواز» به طور اختصاصی برای خوانندگان جوان منتشرکرد.
فردریک شوپن (Frédéric Chopin)
فردریک شوپن نیز یکی از مشهورترین و بهترین پیانیستهای جهان است که در 1 مارس 1810 در کشور لهستان به دنیا آمد؛ علاقه فردریک از همان روزهای آغازین زندگی وی نمایان شد و از اوایل کودکی فعالیت خود را در ساخت قطعات کوچک شروع کرد و پیانو را زیر نظر یکی از بهترین اساتید موسیقی که ژوزف السنر نام داشت فرا گرفت که بزرگترین شانس فردریک برای ورود به دنیای موسیقی محسوب میشود.
فردریک در طول زندگی خود با نویسندگان بزرگی همچون ویکتور هوگو، بالزاک و هاینه آشنا شد و دولاکروای نقاش، لیست و برلیوز از دوستان نزدیکش به شمار میرفتند. شوپن با نوازندگی خود در نهایت راهی به محافل اشراف پاریس یافت و همین امر منجر شد تا مورد تحسین صاحبنظران قرار گیرد؛ هرچند سبک نوازندگی او مورد پسند عموم مردم قرار نگرفته بود؛ زیرا قطعاتی که او اجرا میکرد مناسب فضاهای بزرگ نبود.
این حس نارضایتی که فردریک از مردم دریافت میکرد، چندان برای او خوشایند نبود و در سن ۲۵ سالگی منجر به ناامیدی او در اجرای زنده در کنسرتهای بزرگ شد؛ از این رو تصمیم گرفت به صورت حرفهای به تصنیف (کلامی موزون که همراه با آهنگ خوانده میشود) قطعات نوکتورن بپردازد. قطعاتی که مناسبترین وسیله برای انعکاس تلاشهای بیوقفه او در یافتن عشق ابدی بود و از درد و رنج او حاصل میشد.
فردریک استعداد فوقالعادهای در خلق آکوردهای شکسته و باز با نتهای پدال کشیده داشت؛ آکوردهایی که توسط ملودی احساسات وی را در قالب یک صدای طنینانداز به تصویر میکشیدند. شوپن آخرین اجرای زنده خود را در سال 1848 در پاریس برگزار کرد و در 17 اکتبر 1849 وقتی به خانه خواهرش لودویکا رفته بود، دار فانی را وداع گفت.
آلفرد برندل (Alfred Brendel)
آلفرد برندل در 5 ژانویه 1931 در اتریش قدم بر عرصه هستی نهاد و نه تنها به عنوان یکی از مشهورترین و بهترین پیانیست های جهان شهرت یافت؛ بلکه یکی از شاعران و نویسندگان بنام عصر خود نیز به شمار میرفت و به تدریس نیز میپرداخت. شکوفایی استعدادهای برندل از اجرای او در کنسرتهای بین المللی آغاز شد و او را به ورطه شهرت رساند. برندل وقتی به سن ۶ سالگی رسید به همراه خانواده مذهبی خود به یوگسلاوی(کرواسی کنونی) مهاجرت کرد و یادگیری پیانو را با پیفیا دژ لیچ شروع کرد.
برندل وقتی به سن ۲۹ سالگی رسید جزو اولین پیانیست هایی بود که تمامی کارهای بتهوون را اجرا کرده بود. این حجم از پیشرفت که وی در دنیای موسیقی کسب کرده بود، درحالی بود که وی نه تنها هیچ پیش زمینهای از گذشته نداشت؛ بلکه هیچ در آکادمی رسمی نیز شرکت نکرده بود که این امر نشان از استعداد و نبوغ بینظیر این چهره مشهور دارد.
وی که یکی از نوازندگان برجسته پیانو محسوب میشود، افتخارات بسیاری در کارنامه حرفهای خود دارد که از این بین این موارد میتوان به دریافت نشان افتخاری KBE در سال 1989، جایزه Léonie Sonning Music Prize سال 2002، Ernst von Siemens Music Prize سال 2004 و Echo Klassik Lifetime Achievement Award در سال 2016 اشاره کرد. این هنرمند برجسته پس از پشت سر گذاشتن بیش از نیم قرن فعالیت حرفهای در سال 2008آخرین کنسرت خود را در سالن مجلل Vienna Philharmonic شهر وین اجرا نمود.
چرا سازپلازا؟
سازپلازا یک فروشگاه آنلاین ادوات موسیقی است که علاوه بر فروش انواع ساز، برترین کتابهای آموزشی موسیقی را به فروش میرساند
فروشگاه سازپلازا با سابقه درخشان چندین ساله خود علاوه بر خرید حضوری، امکان خرید آنلاین را نیز برای مشتریان خود فراهم کرده است تا بتوانند در کمترین زمان ممکن خرید خود را انجام دهند؛ همچنین مشتریان عزیز میتوانند به صورت تلفنی یا آنلاین از کارشناسان فروش مجموعه، مشاوره رایگان دریافت کنند و در نهایت بهترین گزینه را برای خرید انتخاب نمایند؛ همچنین خریداران عزیز میتوانند پس از خرید محصولات مورد نظر از خدمات پس از فروش بهرهمند گردند و در صورت بروز هر مشکلی از راهنمایی کارشناسان مجرب این مجموعه بهرهمند گردند تا نگرانی خود را در زمینه خراب شدن پیانو و بروز مشکلات احتمالی کاهش دهند.
One thought on “آشنایی با مسیرهای موفقیت بهترین پیانیست های جهان”